miercuri , noiembrie 29 2023

Tonometrie Oculara

Cine si de ce are nevoie de tonometrie oculara?

Probabil cunoasteti persoane carora medicul oftalmolog le-a recomandat sa urmeze cat mai repede posibil un test de tonometrie oculara. Tonometria este un test de diagnostic care masoara presiunea intraoculara (IOP) sau presiunea din interiorul ochiului.

Tonometria poate ajuta furnizorul dumneavoastra de servicii medicale sa determine daca sunteti expus riscului de glaucom.

Tonometrie OcularaPersoanele cu glaucom au o presiune intraoculara ridicata, deoarece lichidul din interiorul ochiului se scurge prea lent. Mai multe detalii referitoare la acest test veti putea descoperi in randurile care urmeaza.

De ce este important un test de tonometrie oculara?

Dupa cum am mentionat deja, un astfel de test este recomandat pentru a vedea daca sunteti expus riscului de glaucom. La persoanele cu glaucom, lichidul care circula in interiorul ochiului fie este produs prea repede, fie se scurge prea incet.

Ca rezultat, presiunea din interiorul ochiului lor creste. Lasata netratata, presiunea oculara crescuta poate afecta in cele din urma nervul optic si poate provoca pierderea vederii.

Cine ar trebui sa faca un test de tonometrie?

Persoanele care au un risc crescut de glaucom ar trebui sa fie supuse unui test de tonometrie oculara. Exista mai multi factori care cresc riscul de glaucom, inclusiv:

 • Istoricul de familie.
 • Varsta.
 • Rasa.
 • Istoric de leziuni oculare.
 • Hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala) .
 • Diabet.
 • Dureri de cap (migrene)
 • Cornee subtire.

De asemenea, ar trebui sa programati imediat o consultatie cu furnizorul de asistenta medicala daca aveti:

 • Vedere incetosata.
 • Durere oculara severa sau persistenta.
 • Viziunea tunelului.
 • Halouri in jurul luminilor.
 • Pierderea vederii periferice.

Cine efectueaza teste de tonometrie?

Testele tonometrice sunt efectuate de profesionisti in ingrijirea ochilor, cum ar fi optometristii si oftalmologii. Tonometria oculara masoara presiunea din interiorul ochiului prin aplatizarea corneei. Cu cat este nevoie de mai multa forta pentru a va aplatiza corneea, cu atat este mai mare presiunea intraoculara.

Persoanele cu presiune intraoculara mare sunt mai susceptibile de a dezvolta glaucom. Tonometria ajuta la detectarea acestei probleme din timp, astfel incat furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala sa poata crea un plan de tratament eficient.

Cat dureaza sa faci un test de tonometrie?

Testele tonometrice dureaza de obicei doar un minut sau doua. Cu testele de contact, sonda va va atinge ochiul doar pentru cateva secunde. Rezultatele testului ar trebui sa fie disponibile imediat. Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala ar trebui sa le discute cu dumneavoastra inainte de finalizarea programarii dumneavoastra.

Daca aveti orice fel de intrebare referitoare la rezultatele testului de tonometrie oculara, cereti informatii. Trebuie sa va asigurati ca intelegeti tot ceea ce vi se explica in legatura cu examinarea oculara.

Exista efecte secundare la tonometrie?

Probabil aveti aceiasi gandire ca majoritatea persoanelor care au aflat ca trebuie sa efectueze un test de tonometrie oculara. Este foarte probabil sa va fie teama de un astfel de test ocular si sa cautati informatii despre durerea suportata sau despre riscurile examinarii.

Nu exista riscuri asociate cu efectuarea unui test de tonometrie, deci din acest punct de vedere ar trebui sa mergeti la testarea oculara fara nici un fel de teama. In plus, nu este nici un test dureros si nici nu va creaza disconfort.

Aveti toate motivele din lume pentru a merge cu multa incredere si fara teama la un test de tonometrie oculara. In plus, totul dureaza dupa cum ati putut vedea mai sus in articol foarte putin timp.

Verifica si

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

Ma ajuta o vizita intr-un cabinet stomatologic Brasov? Foarte multe persoane trec pragul unui cabinet …

Close