luni , iulie 22 2024
Breaking News

Pompe de Caldura Aer – Apa

Ce ar trebui sa stim despre pompe de caldura aer – apa?

Exista proprietari de case care si-ar cumpara pompe de caldura aer – apa, dar nu detin suficiente informatii despre acestea.

Tinand cont de faptul ca discutam despre un echipament care costa foarte multi bani, si care poate fi util timp de zeci de ani, este firesc ca proprietarii sa se informeze. Acest articol este redactat in mod special pentru a furniza informatii esentiale despre aceste pompe de caldura.

Speram ca la finalul articolului sa detineti toate informatiile care va pot determina sa alegeti un astfel de echipament.

Pompe de caldura aer – apa: Informatii utile

Cu preturile la gaze in continuare ridicate si criza climatica acum in prim-planul mintii multor oameni, din ce in ce mai multi oameni iau in considerare modalitati alternative de a-si incalzi casele.

Pompe de Caldura Aer - ApaUna dintre acestea este reprezentata de instalarea unei pompe de caldura aer apa. In plus, cei care isi instaleaza o astfel de pompa pot sa primeasca pana la 8000 de lei subventie. Mai multe informatii insa pot obtine de pe site-ul oficial al Administratiei Fondului Pentru Mediu.

Asadar, acum ca am vazut ca se ofera chiar si subventii pentru instalarea acestor echipamente, sa vedem ce sunt acestea si cum functioneaza.

O pompa de caldura cu sursa de aer este un sistem de energie regenerabila care pur si simplu foloseste energia din aerul exterior pentru a asigura locuinta dumneavoastra in ceea ce priveste nevoile de incalzire si racire. Ele functioneaza intr-un mod similar cu un frigider-congelator, dar in sens invers, extragand energie din aer si folosind-o pentru a va incalzi casa.

Un evaporator continut in pompa de caldura absoarbe energia din aer, deoarece acest aer absorbit este un gaz frigorific fiert la o temperatura foarte scazuta. Apoi sistemul il comprima pentru a creste temperatura la o caldura utilizabila.

Acesta este apoi transferat in sistemul dumneavoastra de incalzire centrala si apa calda, gata sa fie transferat in jurul casei dumneavoastra.

Pompele de caldura functioneaza la toate temperaturile. Desi pot fi putin mai putin eficiente pe vremea rece, sunt totusi capabile sa extraga caldura din aer si sa va incalzeasca casa la temperaturi confortabile.

Care sunt principalele beneficii ale unei pompe de caldura cu sursa de aer?

Atunci cand vine vorba despre pompe de caldura aer – apa (cu sursa de aer), acestea sunt echipamente care pot sa va ofere o multime de beneficii cu adevarat remarcabile. In primul rand, aceste echipamente nu sunt daunatoare pentru mediul inconjurator, deoarece nu polueaza.

Nu au nevoie de arderea combustibililor ca sa incalzeasca. Pompele de caldura necesita electricitate pentru a functiona, dar o folosesc mai eficient decat alte sisteme de incalzire.

O pompa de caldura tipica utilizeaza doar aproximativ un sfert din energia necesara unei centrale termice. In plus, daca electricitatea provine din surse regenerabile cum ar fi propriile panouri solare fotovoltaice, beneficiile sunt si mai mari.

In timp ce costul initial al unei pompe de caldura este semnificativ, beneficiul major este ca acestea pot sa ajute la economisirea banilor. Consuma mult mai putina energie, si dupa cum am spus, pot fi utilizate impreuna cu panourile fotovoltaice. Acest lucru inseamna ca in doar cativa ani, investitia va fi amortizata.

Un alt avantaj semnificativ asociat cu aceste pompe de caldura aer – apa este ca au o durata de viata mai mare decat un cazan traditional pe gaz. De obicei, un cazan traditional pe gaz dureaza pana la aproximativ 15 ani si va deveni mai putin eficient odata cu trecerea timpului si va trebui sa munceasca mai mult pentru a va incalzi casa. O pompa de caldura cu sursa de aer bine intretinuta ar putea dura pana la 20 – 25 de ani. Durata ei de viata insa, este influentata si de modul in care este intretinuta.

Verifica si

Camere Libere Sinaia

Camere Libere Sinaia

Ce trebuie sa stie turistii care cauta camere libere Sinaia? Multi turisti cauta camere libere …

Close