miercuri , noiembrie 29 2023

Osteodensitometrie Brasov

De ce ar trebui sa urmez o procedura de osteodensiometrie Brasov?

Cunosti vreo persoana careia medicul i-a recomandat sa urmeze o procedura de osteodensitometrie Brasov? Sau, te afli chiar tu in aceasta situatie? In acest caz, cel mai probabil vei dori sa afli cat mai multe detalii referitoare la procedura de osteodensitometrie.

Ti-am pregatit un set de informatii utile in randurile care urmeaza, referitor la aceasta procedura. Deci, indiferent ca ti s-a recomandat procedura sau alta persoana o va urma, merita sa citesti pana la final. Informatiile din articol iti vor putea fi de mare ajutor.

Ce este asadar procedura de osteodensitometrie Brasov?

Asadar, aceasta procedura de fapt este o tehnica de investigare imagistica. Aceasta foloseste razele X pentru a masura densitatea osoasa in raport cu un adult de acelasi sex si aceiasi varsta.

Osteodensitometrie BrasovEste foarte important sa facem precizarea ca discutam despre o tehnica neinvaziva, nedureroasa si foarte rapida. Aceasta procedura numita osteodensitometrie, mai este cunoscuta si ca scanarea DEXA. Prescurtarea vine de la Dual -Enrey X-Ray Absorptiometry. Este fara doar si poate, cea mai precisa metoda pentru diagnosticarea osteoporozei. Totodata, se foloseste o osteodensitometrie Brasov si pentru a estima riscul de fracturi osoase.

Acum ca ai aflat ce este aceasta procedura, probabil te intrebi si pentru cine este recomandata. Sau, daca ti-a fost recomandata, poate doresti sa afli de ce ti-a fost recomandata. Ei bine, se recomanda acest tip de investigare imagistica pentru persoanele care au osteoporoza.

Chiar si barbatii pot fi supusi unei astfel de proceduri, desi adesea femeilor li se recomanda aceasta investigatie. Cel mai adesea, doamnele aflate deja la menopauza urmeaza o astfel de procedura medicala.

Unde se efectueaza acest tip de investigare medicala?

Cei carora le-a fost recomandata procedura de osteodensitometrie Brasov de catre medic, stiu unde sa mearga. Cum? Raspunsul este foarte simplu. Deoarece medicul de familie le-a recomandat aceasta procedura, le-a spus si unde trebuie sa mearga.

Ceilalti, care doresc doar sa afle informatii despre densitatea lor osoasa, pot urma aceasta procedura. Exista clinici medicale private care dispun de aparatura medicala necesara pentru efectuarea acestei investigatii.

Trebuie doar sa se informeze. Pot cauta informatii utile in mediul online sau pot intreba medicul de familie.

Verifica si

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

Ma ajuta o vizita intr-un cabinet stomatologic Brasov? Foarte multe persoane trec pragul unui cabinet …

Close