sâmbătă , februarie 24 2024
Breaking News

Tirbuson Electric

Cum sa deschid o sticla de vin fara un tirbuson electric?

Cand doriti sa deschideti o sticla de vin, aveti nevoie de un tirbuson electric sau de unul traditional. Din mai multe motive insa, este de preferat sa folositi un tirbuson electric daca il aveti la indemana.

In cazul in care insa nu aveti la indemana sau nu aveti deloc in casa un astfel de accesoriu pentru vin, puteti folosi un tirbuson traditional, actionat manual.

Despre astfel de accesorii pentru vin vom discuta in randurile de mai jos. Indiferent ca va pasioneaza degustarea vinului sau este doar un subiect care vi se pare interesant, merita sa cititi pana la final articolul.

De ce este util un tirbuson electric?

Fara doar si poate, tirbusonul electric reprezinta cea mai buna solutie pentru a deschide sticlele de vin. Un astfel de accesoriu special conceput pentru a deschide sticlele de vin, este actionat electric. In acest fel, nu mai trebuie depus nici un efort pentru a deschide sticlele de vin.

Este suficient doar sa pozitionati tirbusonul pe dopul sticlei, iar ulterior sa apasati butonul tirbusonului. In doar cateva secunde, acesta va indeparta dopul sticlei.

Cu un astfel de accesoriu, deschideti mai repede si mai usor sticlele de vin. Este deosebit de util mai ales in cazul persoanelor care se confrunta cu boli precum artrita, sau care nu au o foarte buna mobilitate.

De asemenea, este recomandata utilizarea unui astfel de accesoriu pentru a deschide sticlele de vin intrucat, este evitat riscul de a deteriora dopul acestora, cu un tirbuson electric.

Designul acestora este super atractiv, iar accesoriul poate avea si anumite functii speciale. De exemplu, ne putem gandi la vacuumarea aerului din sticla dupa deschidere, o functie care contribuie la pastrarea vinului proaspat dupa deschiderea sticlei de vin, pentru mai mult timp.

Ce alternative are tirbusonul electric?

Nu toata lumea a avut ocazia de a folosi un tirbuson electric. Cele mai multe persoane folosesc si in zilele noastre tirbusoane traditionale, iar acestea din urma sunt de mai multe tipuri.

Tirbuson ElectricExista de exemplu deschizatoare de vin care sunt mintate intr-un punct fix. Acestea pot fi atasate fie unui blat, fie montate pe o grinda sau pe perete. Tirbusoanele montate pentru deschiderea vinului ofera un cuplu suplimentar si pot deschide sticlele mai repede si cu mai putin efort decat multe alte tipuri de tirbuson.

Un tirbuson de perete poate fi setat pentru diferite adancimi de penetrare. Acest lucru este util pentru extractia partiala a dopului de vin la functiile salii de banchet, unde vinul va fi asezat pe mese inainte de inceperea evenimentului.

Aceste tirbusoane sunt grozave pentru utilizarea in spatele casei in setari de volum mare, dar unele au un aspect de lux, care este perfect pentru a imbunatati prezentarea vinurilor sau a barului dvs. de hotel.

Urmati pasii de mai jos pentru a deschide o sticla de vin cu un tirbuson montat:

  • Introduceti gatul sticlei de vin in leagan.
  • Trageti in jos de maner pentru a introduce tirbusonul.
  • Readuceti manerul in pozitia de pornire pentru a scoate dopul.
  • Odata ce sticla este scoasa din leagan, pluta va cadea pe podea.

Exista de asemenea tirbuson cu parghie, care poate fi o alternativa buna pentru un tirbuson electric. Tirbusonul cu parghie este usor de utilizat, motiv pentru care se bucura de o popularitate destul de mare. Acesta necesita doua miscari pentru a deschide sticla de vin. Una are lor atunci cand viermele este introdus in dopul sticlei de vin.

A doua miscare are loc atunci cand este tras usor dopul din sticla. Aceste tirbusoane se pot folosi pentru a deschide sticlele cu vin vechi, dar nu sunt recomandate pentru a deschide sticle de vin cu dopuri sintetice.

Urmati pasii de mai jos pentru a deschide o sticla de vin cu un tirbuson:

  1. Scoateti folia de pe gatul sticlei.
  2. Cu maneta in pozitia sus, asezati tirbusonul deasupra sticlei de vin.
  3. Impingeti parghia in jos pentru a introduce viermele in dop.
  4. Odata ce parghia este complet in jos, trageti manerul inapoi in sus pentru a indeparta dopul din sticla de vin.
  5. Pentru a indeparta dopul de la vierme, ridicati tirbusonul de pe sticla si rasturnati manerul in sus si in jos de cateva ori.

Concluzie

Exista diverse alternative pentru un tirbuson electric, atunci cand doriti sa deschideti o sticla de vin. Trebuie insa mentionat ca tirbusoanele traditionale, fie ele montate intr-un punct fix, fie cu parghii sau de alt tip, nu sunt la fel de eficiente precum cele electrice. Din acest motiv, este recomandat sa achizitionati un tirbuson electric.

Close