miercuri , noiembrie 29 2023

Cabinet Stomatologic Brasov

Ma ajuta o vizita intr-un cabinet stomatologic Brasov?

Foarte multe persoane trec pragul unui cabinet stomatologic Brasov doar in momentul in care simt durere a dintilor sau a maselelor. Aceste persoane gasesc in cabinetele stomatologice ultima solutie pentru a scapa de durerea pe care o simt.

Vizitarea unui cabinet stomatologic insa ar trebui sa aiba loc periodic. Fiecare persoana ar trebui sa treaca pe la cabinetul de stomatologie cel putin de doua ori pe an (de trei ori ar fi si mai indicat) pentru controale de rutina.

O vizita in cabinetul de stomatologie poate ajuta un pacient extrem de mult. Exista multe beneficii pe care vizita la cabinetul de stomatologie le poate oferi pacientului, iar o parte dintre ele sunt enumerate in continuare.

Beneficiile vizitarii unui cabinet stomatologic Brasov

De ce sa alegi Cabinet Stomatologic Brasov? Vizitarea dentistului nu este o optiune pentru foarte multe persoane. Cu toate acestea, dupa cum am mentionat anterior, doua – trei vizite la cabinetul acestuia in fiecare an sunt extrem de importnate. Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa va vedeti regulat medicul dentist:

1. Detectarea cancerului oral

Cancerul oral este o boala extrem de grava care se manifesta in diverse moduri. Fara a cunoaste semnele debutului sau precoce, cancerul oral nu este adesea diagnosticat si poate progresa rapid si poate pune viata in pericol. Dar, din fericire, un diagnostic incipient al cancerului oral este adesea usor de tratat.

Medicii stomatologi sunt bine pregatiti pentru a recunoaste semnele si simptomele cancerului oral. Controalele regulate odata la 3 – 6 luni sunt cruciale pentru depistarea acestei boli in stadiu incipient.

Recunoasterea cancerului oral in stadiile sale incipiente este esentiala in tratarea cu succes a acestuia si, desi este posibil sa nu observati anomalii orale, medicul dentist o va face.

2. Eliminarea placii dentare, tartrului si depistarea cariilor

Chiar si cu cele mai sarguincioase periaje si ata dentara folosita zilnic, exista inca zone mici in gura care sunt ratate de un periaj dentar si ata dentara. Cand placa se acumuleaza, devine mai dificil de indepartat, solidificandu-se si transformandu-se in tartru, de care este extrem de greu de scapat fara ajutor profesional.

Cabinet Stomatologic BrasovCuratarile regulate dentare impiedica tartrul sa erodeze dintii sau sa creeze auri in ei, astfel incat se creeaza carii. Cariile rareori dau semne de avertizare pe masura ce se formeaza, rezultand doar o mica durere odata ce dintele este deja cariat. Odata ce deteriorarea a fost facuta, va trebui sa va intoarceti la dentist pentru tratarea cariilor.

Toate aceste situatii neplacute insa pot fi evitate prin curatari regulate care au grija de placa si tartru inainte ca acesta sa devina distructiv. O programare de curatare profesionala a dintilor este de asemenea mai accesibila decat obtinerea unei plombe.

3. Depistarea si tratarea bolii gingiilor

Acumularea de placa si tartru nu numai ca provoaca carii, ci poate eroda si tesuturile gingiilor gurii. Acest lucru se intampla atunci cand acumularea de tartru provoaca o infectie in care gingia este conectata la dinte, facand gingia sa se indeparteze de dinte.

Aceasta infectie este cunoscuta sub numele de gingivita, si pe masura ce progreseaza, tesutul care leaga gingiile de dinti se descompune.

Odata ce ajunge la acest punct, este oficial o boala a gingiilor si numai in acest moment va exista probabil o umflare, sangerare sau durere in gura.

Odata cu degradarea tesutului gingival, boala gingiilor provoaca de asemenea, o defalcare a osului care tine dintii pe loc. In acest moment, este obisnuit sa vedeti dintii slabiti sau cazand complet, iar metodele de tratament drastice vor trebui luate de un specialist stomatologic.

Tratamentul poate fi costisitor, si cu siguranta vor fi necesare mai multe vizite la cabinetul de stomatologie pentru a scapa de aceasta problema.

In functie de severitate, tratamentul poate include interventii chirurgicale, curatare extrem de profunda si medicamente. Pentru a evita toate acestea, curatarile dentare regulate sunt esentiale in capturarea si tratarea gingivitei inainte ca aceasta sa scape de sub control.

Concluzie

Dupa cum se poate vedea, o vizita intr-un cabinet stomatologic Brasov va poate ajuta foarte mult. Poate depista problemele dentare inca din stadiile incipiente, iar costurile tratamentelor vor fi mult mai mici. In plus, nu veti avea parte de disconfort si durere.

Daca nu veti vizita cabinetul dentistului periodic, mai devreme sau mai tarziu, durerile dentare vor incepe sa apara. Si acest lucru poate fi si mai dureros tinand cont de faptul ca veti suporta cheltuieli mai mari pentru a plati tratamentul.

Verifica si

Tonometrie Oculara

Tonometrie Oculara

Cine si de ce are nevoie de tonometrie oculara? Probabil cunoasteti persoane carora medicul oftalmolog …

Close