Este nevoie de o proiectare instalatii hidranti pentru depozite?
Exista o multime de persoane care lucreaza in depozite si care se intreaba daca este necesara o proiectare instalatii hidranti in depozite. Cele mai multe persoane isi pun aceasta intrebare dat fiind faptul ca vad in diverse locatii din depozite hidrantii pentru stingerea incendiilor.
In plus, instalatiile pentru hidranti nu sunt intalnite doar in depozite ci si in alte cladiri. De exemplu, scolile, spitalele, gradinitele, unitatile de cazare, restaurantele sau cladiri care apartin institutiilor publice au astfel de instalatii. Acestea sunt doar cateva exemple pentru a intelege importanta acestor instalatii. Exista multe alte exemple de cladiri in care sunt prezente astfel de instalatii.
De ce este nevoie de o proiectare instalatii hidranti?
Ei bine, pentru ca o astfel de instalatie sa poata fi prezenta la fata locului, este necesara proiectarea sa. Expertii sunt cei care efectueaza proiectarea si care stabilesc toate elementele necesare si tot necesarul (tevi, furtunuri si alte elemente). Fara a exista o proiectare a instalatiei, nu ar putea fi stabilit acest necesar.
O instalatie hidranti trebuie sa fie proiectata astfel incat sa fie implementata si sa functioneze in mod corespunzator. In plus, aduce o multime de beneficii majore pentru beneficiarii cladirilor, in afara faptului ca ajuta din plin la stingerea incendiilor.
O astfel de instalatie este usor de configurat si este ieftina la intretinere. Poate sa scuteasca beneficiarii cladirilor de daune extrem de mari, deci in mod evident isi merita banii. Mai departe in acest articol vom discuta tot despre instalatia de hidranti. Puteti descoperi alte informatii valoroase referitoare la acest tip de instalatie.
Ce trebuie sa mai stim despre hidrantii de incendiu?
Asadar, acum ca ati aflat faptul ca este necesara o proiectare instalatii hidranti pentru instalarea hidrantilor, exista si alte informatii utile pe care trebuie sa le cunoasteti despre acestia. Iata ce este indicat sa cunoasca toata lumea despre hidranti.
Un hidrant de incendiu este un punct de alimentare cu apa. Acesta serveste ca rezervor de apa in timpul stingerii incendiilor. Poate fi amplasat in interiorul sau in exteriorul unei cladiri, a unei zone de parcare, a unei zone industriale, a unei mine sau pe marginea drumului. De precizat este si faptul ca hidrantul este special conceput pentru a furniza instantaneu apa necesara pompierilor pentru a stinge un incendiu.
Componentele hidrantului de incendiu
Pompe si accesorii pentru stingerea incendiilor
- Conducte.
- Panouri.
- Supape de aterizare.
- Furtunuri.
- Cuplaje.
- Tambur pentru furtun.
- Tevi si duze de ramificatie.
- Conexiuni de pompieri.
- Cablari si instrumente.
- Supape de intretinere.
Beneficiile hidrantilor pentru incendiu
Fara doar si poate, cel mai important beneficiu pe care o astfel de instalatie il ofera este faptul ca ajuta din plin la stingerea incendiilor. Pana atunci insa, este nevoie sa optati pentru o proiectare instalatii hidranti. Ulterior aceasta va fi implementata si va putea contribui la stingerea incendiilor, desi bine ar fi sa nu fie nevoie sa folositi niciodata instalatia.
In afara faptului ca ajuta la stingerea incendiilor, instalatia hidrantilor are un cost relativ redus, iar eficienta este maxima. Asadar, un beneficiu poate fi raportul eficienta – cost pe care instalatia il are de oferit beneficiarului.
Faptul ca este usor de intretinut o astfel de instalatie nu poate fi considerat altceva decat un mare avantaj. In plus, materialele din care sunt fabricate tevile si furtunurile nu se corodeaza, nu se oxideaza si nu sufera modificari sau transformari.
Exista multe beneficii asociate cu o astfel de instalatie, insa fara doar si poate, faptul ca ajuta la stingerea incendiilor conteaza cel mai mult.